• Technologia

Best Press Release Distribution Platforms to Count on in 2023

Best Press Release Distribution Platforms to Count on in 2023

Intro

Po nieprzewidywalnym 2021 roku i zbliżającej się recesji w 2022 roku, firmy chcą się dostosować i ewoluować do ciągle zmieniających się oczekiwań klientów. Dodaj do tego zmianę zachowań zakupowych i zwiększone zagrożenie fake newsami i dezinformacją na kanałach społecznościowych.

To sprawia, że rok 2023 będzie rokiem, w którym firmy będą musiały nie tylko wybrać najlepsze miejsce do promocji, ale także zwrócić na siebie uwagę odpowiednich influencerów i dziennikarzy. Dystrybucja informacji prasowych jest skuteczną formą zarobionych mediów, która pomaga firmom zarządzać swoją reputacją i oferuje odpowiednią ekspozycję marki dla zamierzonych odbiorców i dziennikarzy.

Dlatego partnerstwo z niszowych i skutecznych usług dystrybucji informacji prasowych pomaga. Usługodawcy ci wysyłają informacje prasowe do wcześniej istniejącego zestawu placówek medialnych i dziennikarzy oraz syndykatu informacji do różnych stron internetowych mediów.

W tym poście podzieliliśmy się najlepszymi platformami dystrybucji informacji prasowych, aby zwiększyć swoje zyski marketingowe w nadchodzącym roku.

1. Chainwire

Chainwire (Źródło)

Chainwire to usługa syndykacji wiadomości opracowana przez zestaw doświadczonego zespołu PR dla domeny blockchain i kryptowalut. Ten zespół ma długoletnie połączenia z mediami i specjalnie zaprojektował tę platformę dla projektów kryptowalutowych, firm blockchain, giełd, firm inwestycyjnych i agencji PR krypto. Oferują one firmom bezpośrednią linię do rynku docelowego, umożliwiając publikację informacji prasowych jednocześnie na hiper-targetowanych platformach medialnych.

Platforma jest zautomatyzowaną usługą dystrybucji, która oszczędza czas i wysiłek firmy. Ponieważ mają pełną integrację z witrynami stron trzecich, historie marek są transmitowane daleko i szeroko na pierwszej stronie witryn mediów kryptowalutowych.

Platforma "wszystko w jednym" dla skutecznego SEO

Za każdym udanym biznesem stoi silna kampania SEO. Ale z niezliczonych narzędzi optymalizacji i technik tam do wyboru, może być trudno wiedzieć, gdzie zacząć. Cóż, nie obawiaj się więcej, ponieważ mam właśnie coś, co może pomóc. Przedstawiamy Ranktracker - platformę all-in-one dla skutecznego SEO.

Lub Zaloguj się używając swoich danych uwierzytelniających

Co więcej? Platforma posiada intuicyjny pulpit nawigacyjny, który oferuje wszystkie narzędzia potrzebne firmom do przesyłania, monitorowania i udoskonalania kampanii informacyjnych. Chainwire umożliwia również firmom analizowanie wydajności ich informacji prasowych w czasie zbliżonym do rzeczywistego. Mogą one przeglądać całkowitą liczbę zgłoszeń, status każdego zgłoszenia (na żywo/oczekujące), hiperłącza dla każdego PR na żywo oraz inne dane analityczne dotyczące pulpitu nawigacyjnego kampanii.

Oprócz Bloomberg, Yahoo i AP News, Chainwire obejmuje czołowe publikacje kryptowalutowe, takie jak CoinTelegraph, CryptoDaily i CryptoSlate wśród wielu innych.

2. NewswireJet

NewswireJet (Źródło)

NewwireJet to niedroga, znana usługa dystrybucji informacji prasowych, która pozwala firmom uzyskać maksymalną ekspozycję online. Jest to kompletne rozwiązanie PR dla małych firm i korporacji, które chcą zwrócić uwagę mediów i połączyć się ze swoimi odbiorcami.

NewswireJet gwarantuje szybkie umieszczenie na ponad 300 stronach premium mediów, takich jak Market Watch, Google News, i oddziałów ABC, CBS i FOX w całym USA. platforma szczyci się najwyższej jakości wsparcia dla swoich klientów i są znane z szybkiego czasu reakcji.

NewswireJet oferuje kompletne rozwiązanie w zakresie dystrybucji informacji prasowych dla firm, pozwalając markom budować swój autorytet, znaczenie i zaufanie wśród odbiorców. Ich pakiety są idealne dla małych firm, które chcą poprawić swoją obecność w mediach po przystępnych cenach. Pomagają firmom osiągnąć ich cele SEO, zapewniając tym samym dobrą pozycję w SERPach.

Wreszcie, platforma pomaga firmom śledzić wszystkie miejsca na ABC, FOX, NBC i CBS affiliate sites, Market Watch, Google News, i więcej.

3. eReleases

eReleases (Źródło )

Lub Zaloguj się używając swoich danych uwierzytelniających

eReleases jest uważana za jedną z najlepszych usług dystrybucji informacji prasowych dla małych firm, ponieważ zapewnia ukierunkowaną usługę dystrybucji do dziennikarzy, witryn informacyjnych, blogerów i kanałów społecznych. Mają pielęgnowane relacje z mediami od ponad 20 lat.

Serwis dystrybuuje biznesowe informacje prasowe do 550 systemów treści informacyjnych, 3000 newsroomów i ponad 4500 głównych serwisów informacyjnych poprzez sieć wire network. Serwis optymalizuje informacje prasowe pod kątem wyszukiwarek i stosuje zasadę white-hat.

eReleases zapewnia hiper-targetowanie, ponieważ łączy firmy z branżowymi magazynami branżowymi, reporterami, influencerami i blogerami. Ich baza mediów przekracza 1,7 miliona kontaktów, w tym 700 000+ blogerów i influencerów mediów społecznościowych.

Oferują one kompleksowy raport pokazujący ruch, odbiorców i poziom zaangażowania dla Twojej informacji prasowej. Jest to idealne rozwiązanie dla małych firm i startupów, które chcą zwiększyć swój wpływ i widoczność marki poprzez targetowanie branżowe i lokalizacyjne.

4. Send2Press

Send2Press (Źródło)

Send2Press to ukierunkowana platforma syndykacyjna, która zapewnia skuteczne pisanie informacji prasowych, ukierunkowaną dystrybucję wiadomości, targetowanie mediów społecznościowych i SEO dla firm. Uruchomiony jako spin-off usług PR korporacyjnego Neotrope w 1997 roku, Send2Press oferuje spersonalizowaną obsługę klienta zarządzaną przez akredytowany personel PR i redakcji.

Platforma ma doskonałe osiągnięcia i wiarygodność w branży PR i wiadomości. Oferuje doskonałą pomoc osobistą dla małych firm wraz ze szczegółowymi raportami, które są łatwe do zrozumienia. Usługa ma wyższy limit liczby słów niż inne usługi (ponad 800 słów) i pozwala na wielokrotne korekty z pisaniem informacji prasowej.

Tak więc Send2Press jest idealny dla firm, które potrzebują pomocy w ulepszaniu informacji prasowych poprzez profesjonalne korekty i te, które chcą pisania i korekty przez specjalistów PR z siedzibą w USA.

Chociaż Send2Press nie ma wielopoziomowego procesu redakcyjnego, aby zapewnić jakość, platforma ma doświadczonych pisarzy informacji prasowych, którzy zapewniają, że Twoja firma otrzyma najlepszą możliwą ekspozycję. Firmy piszące własne informacje prasowe mogą skorzystać z opinii ekspertów, aby dopracować i sformatować treść artykułu przed rozpowszechnieniem ogłoszenia o nowościach.

5. CorpWriting

CorpWriting (Źródło)

CorpWriting jest jedną z najszybszych usług pisania informacji prasowych, która jest idealna dla firm poszukujących profesjonalnie napisanej informacji prasowej specyficznej dla ich branży. Są to tanie usługi pisania; dlatego też firmy dbające o budżet mogą korzystać z ich usług, aby osiągnąć doskonałość we wszystkich rodzajach treści, które rozwijają. Mają ogromny zespół twórców treści, którzy są ekspertami w branży w produkcji wysokiej jakości i angażujących treści.

Oprócz oferowania usług syndykacji, CorpWriting przeprowadza dokładne badania konkurencji swoich klientów, aby wyrzeźbić idealną strategię treści. CorpWriting oferuje szybką realizację zlecenia w ciągu 2 dni z przystępną opcją 24-godzinną dla małych firm i zapracowanych przedsiębiorców, którzy są zawsze napięci w budżecie. Ich autorzy informacji prasowych posiadają wiedzę branżową, dzięki czemu są idealni dla wszystkich firm, które chcą zlecić usługi pisania wielu rodzajów treści (na przykład postów na blogu, biznesplanów, prezentacji, e-maili i innych).

6. IssueWire

IssueWire (Źródło)

IssueWire jest jedną z tanich usług pisania i dystrybucji z wysokimi włączeniami mediów bez dodatkowych kosztów. Jest to wiodący dostawca usług medialnych i stron internetowych dla specjalistów od marketingu i public relations, posiadający 150+ punktów medialnych dla klientów.

Posiadają ręcznie dobrany i wykwalifikowany zespół redakcyjny, który pozwala firmom dotrzeć do konkretnych branż i obszarów geograficznych. Ich rozległa sieć skupia się na tym, aby wiadomości ich klientów były widoczne w Google News, Bing! News, The Times, Daily Herald i Ask.com między innymi.

IssueWire jest najlepszy dla firm, które chcą osadzić kilka obrazów i filmów w artykułach. Jest to również idealna usługa dla firm, które chcą mieć pewność, że informacje prasowe są napisane pod kątem SEO oraz dla przedsiębiorców szukających ekonomicznych opcji pisania i dystrybucji informacji prasowych.

Podsumowując, jego godne uwagi cechy są spójne na wszystkich poziomach, w tym profesjonalnie przygotowane informacje prasowe, SEO dla wielu słów kluczowych, pełna własność treści, do pięciu załączonych zdjęć bez dodatkowych kosztów i szczegółowy raport po wydaniu.

7. Verblio

Verblio (Źródło)

Verblio jest profesjonalną platformą dystrybucji informacji prasowych, która pomaga firmom wzmocnić ich przekaz i zbudować silną widoczność marki. Napędzają ruch w wyszukiwarkach i docierają do szerokiego grona odbiorców dzięki treściom przygotowanym przez wykwalifikowanych autorów informacji prasowych. Pomagają firmom dzielić się aktualnymi i istotnymi treściami związanymi z ich wydarzeniami, premierami produktów lub uruchomieniem strony internetowej.

Możesz wybrać spośród ich bieżących usług dla informacji prasowych, postów na blogu, e-booków i białych ksiąg, między innymi, aby poprawić autorytet marki i widoczność. Verblio jest idealny dla startupów i małych firm, które chcą opublikować serię informacji prasowych w czasie. Mogą być również wykorzystywane przez firmy, które chcą niedrogi sposób zlecić różne projekty pisania.

W zależności od budżetu, możesz dodać opcjonalne usługi, takie jak zdjęcia stockowe, SEO, double-proofing, formatowanie i publikacja w Twoim CMS i inne.

Lub Zaloguj się używając swoich danych uwierzytelniających

Verblio oferuje wszystko, czego firma mogłaby oczekiwać od usługi pisania treści. Produkują wysokiej jakości treści, jednocześnie dbając o produkcję odpowiednich treści dla Twojej firmy. Jest to nieco drogie, biorąc pod uwagę usługi pisania blogów, które oferują, ale firmy płacą za lepszą jakość. Jedną z rzeczy, które mogą okazać się frustrujące w Verblio, jest to, że ich liczba słów i zamówienia treści są sztywne. Jednak oferują one niestandardowe zamówienia i subskrypcje dla lepszej elastyczności.

8. PR Newswire

PR Newswire (Źródło)

Niezależnie od tego, czy firmy szukają dystrybucji swoich informacji prasowych w formie drukowanej czy online, PR Newswire firmy Cision jest usługą, na którą powinny się zdecydować. Platforma pomaga firmom połączyć się z wiodącymi wydawcami na całym świecie i zapewnia szczegółową analitykę i dane na temat informacji prasowych. Dzięki tej platformie firmy mogą dotrzeć do ponad 4 000 stron internetowych oraz ponad 20 000 subskrybentów poczty elektronicznej.

PR Newswire cieszy się zaufaniem i oferuje bezpieczną platformę dla firm, aby wysłać swoją historię do globalnej publiczności najlepszych dziennikarzy i influencerów społecznych. Umożliwia firmom zidentyfikowanie i nawiązanie kontaktu z kluczowymi influencerami oraz rozpowszechnianie znaczących historii o marce.

Uwagi końcowe

Rok 2023 będzie tutaj zanim się obejrzysz. Jeśli więc chcesz zwiększyć widoczność swojej firmy i jej autorytet, skorzystaj z listy usług dystrybucji informacji prasowych udostępnionych powyżej, aby dotrzeć do grupy docelowej i stworzyć szum wokół swojej marki.

Jesteśmy pewni, że ta lista pomoże Ci zdecydować się na najlepszą platformę dystrybucji informacji prasowych dla Twojego przedsięwzięcia.

Co-founder

is the Co-founder of Ranktracker, With over 10 years SEO Experience. He's in charge of all content on the SEO Guide & Blog, you will also find him managing the support chat on the Ranktracker App.

Zacznij używać Ranktrackera... Za darmo!

Dowiedz się, co powstrzymuje Twoją witrynę przed zajęciem miejsca w rankingu.